Bilde: Sosial entreprenør Jan Erik Sundstrøm og Siv Anett Forus
Fotograf: Line Owren fotografi AS

Sosialt mål: Skape en sosial og kreativ samlingsplass for beboere i området som savner en bod eller garasje til å holde på med ulike "handye" prosjekter.

Gjør det-pakke: Jan Erik Sundstrøm og Siv Anett Forus

Forretningsidé: Tilby en sosial og kreativ møteplass, slik at alle med litt lopper i blodet og mange kreative prosjekter på gang har en plass å møtes.

Samtidig ønsker vi å gi alle tilgang til snekkerutstyr av god kvalitet slik at flere kan komme her å prøve seg på treskjæring, høvling og diverse enkle reparasjoner av møbler.

På denne måten kan vi hjelpe til med å redusere forbruket i regionen og håper det å ha en plass å reparere tingene kan inspirere flere til å tenke gjenbruk.
Vi har også hjulpet mange underveis mot denne drømmen. Tante Sonja på 90 fikk nytt rekkverk i trappen, et gammelt fuglehus ble fikset opp og flere møbler har fått nytt liv. Den gleden med å hjelpe andre og skape noe sammen håper vi gir flere lyst til å samles i et handy fellesskap, selv om det overhode ikke stilles krav om forkunnskaper. Du må kun ha lyst til å prøve deg frem.

Bakgrunn: Siv jobber offshore og har mye fritid og alt for mange prosjekter på gang i hjemmet. Etter at hun så seg lei av å ha sagflis overalt og at hennes kreative prosjekter førte til mye alenetid hjemme ønsket hun å kombinere kreative prosjekter med et sosialt fellesskap.

Jan Erik Sundstrøm jobbet 21 år offshore som Driller. Han har vært vant til høyt tempo og mange baller i luften samtidig. Da offshore livet tok slutt var det mange interesser og verktøy som skulle prøves og testet, og det ble kjøpt inn mye utstyr. Jan Erik har er litt over gjennomsnittet sosial og fant ut at han ikke kunne stå i boden på 2 m2 alene og skru og høvle. Etter å brukt stua til Siv som snekkerbod fant de sammen ut at de ønsket å skape en arena for seg selv og andre som er mer egnet for snekkerier.

Kontaktinformasjon:
Epost: snekkerforeningen@outlook.com
Telefon: 966 64 420 / 452 48 623
Facebook: Storhaug snekkerforening